28. 6. 2017

Pozvání a co dál…?

Přibližně v polovině června jsme byli pozváni Komisí pro zajišťování a kontrolu komunálních služeb na setkání předsedů SVJ.
Jistě záslužný počin. Velmi kladně hodnotím jak věcnost celého jednání, tak i přítomnost starosty města. Já osobně jsem rád, že taková akce proběhla.

Mohli jsme se vyjádřit k problémům, které nás v současnosti tíží. Dalo by se to shrnout do tří oblastí: kosení trávy a v zimě úklid sněhu, odvoz popelnic a parkování v jednotlivých lokalitách. Samozřejmě, že podnětů zazněla celá řada.
Byli přítomni všichni odpovědni a kompetentní zástupci města, Ekoltesu, i někteří zastupitelé.

Máme však konce měsíce a tak je na místě otázka, zda naše připomínky neupadly v zapomnění. Jestli již na Hromůvku před 1511 byly přidány nádoby na komunální odpad, na Komenského pro bioodpad, chybí více odpadkových košů na sídlištích, kdy proběhne revitalizace sídliště Kpt. Jaroše, atd.

Zaznělo plno námětů, či spíše připomínek, jak vylepšit situaci v obytných částech města.
Řeklo se „A“. Nyní by měl někdo říci „B“.
Budu rád, když třeba na podzim nás komise opět pozve a vyhodnotí s odpovědnými pracovníky, jak se daří připomínky řešit.
Jsme ochotni ke spolupráci, ale ať to má nějaký význam.
JŽ a VK

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Nemá to žádný význam. Snad jen ten, že za to někdo posbírá nějaké ty politické body. Když občan (nebo např. zástupce SVJ) požádá ekoltes o nápravu nějaké závady, trvá to buď velmi dlouho, nebo k nápravě nedojde vůbec. Proč musí 30 předsedů SVJ poslouchat, že někde u konkrétního vchodu je děravá popelnice nebo že se tam špatně parkuje? Stejné jako další nesmysl - Dej tip! Tam se ani nedá dohledat původní požadavek.

Anonymní řekl(a)...

Vážení, kdo je jmenovitě členem nějaké komise pro zjišťování ničeho. To se nikdo nedozví, občan o koho jde neví! Stačí se jen projít po městě a hned máteobraz, že něco není v pořádku. Třeba, u okraje vozovky u obrubníku krásně bují různá buřina (to před několika lety nebylo) Nebo jdete po chodníku a přes různou buřinu na něm není vidět zámková dlažba,(to také nebývalo). Jako to dělali před pár lety, že to bylo v pořádku. Co dělají naši "bafunáři" na radnici, že to nevidí? Aby věděli kde hledat na př: 1.máje nebo Nádražní
a další. Někdo za to zodpovídá a bere peníze tak bylměl něco užitečného dělat.Okrasné keře prorostlé bodláčím na kráse města nic nepřidají. Pane starosto tady máte inspiraci od občana. Co s tím uděláte, jest-li HL čtete!Kdy se všeobecně zametali ulice města už jsou pomalu historické vzpomínky.
Klousek

Anonymní řekl(a)...

Ulice se naposled zametaly, když existovala Veřejná služba, tenkrát den co de 20 lidí, 4 hodiny denně uklízeli naše město. Pak ale ČSSD podala před volbami žalobu, podle ČSSD totiž nezaměstnaní mají pouze své práva, ale žádné povinnosti a ústavní soud ovládaný ČSSD Veřejnou službu zrušil. Takže tyto ulice nemá kdo uklízet. Nezbývá než aby voliči ČSSD vzali košťata a vyrazili do ulic a uklidili si kolem svého bytu. Tak jak si většina lidí uklízí kolem svých rodinných domu. Nikdo to za nás neuklidí.
Na Ekoltes zapomeňte, nemá na to lidi, kdo bych chtěl za minimální mzdu uklízet ulice? Když v CTP má daleko více?