20. 3. 2017

Postřehy z Hranic 20. 03. 2017

Kontejnerové hnízdo u Sokolovny (naproti městskému parku), dnes ráno.

Firma Ekoltes, každý pátek objíždí kontejnerové hnízda v našem městě a odváží nadrozměrný odpad, který se nevejde do kontejnerů k tomu určených a který občané volně ukládají u kontejnerů.
Bohužel, občané našeho města se doposud nenaučili, aby tento "nepořádek" ke kontejneru ukládali ve čtvrtek odpoledne, nebo pátek ráno, tedy těsně před vývozem.
V tomto případě ale musíme pochválit firmu Ekoltes, která poměrně rychle zareagovala, tento nepořádek ještě během dne zlikvidovala a nečekala tak až do pátku.






1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Nemáte pravdu, to co je vyfocené na obrázku není žádný nadrozměrný odpod, ale klasická regulérní černá skládka! Část je uložena přímo pod značkou Zákaz skladování odpadů pod pokutou 50.000 tisíc. Což působí jako výsměch. Je sice pěkně, že to Ekoltes ještě ten samý den z likvidoval, ale já se ptám co dělá městská lucie? Na co ji máme? Vždyť v parku je kamera, která by měla zachytit i toto kontejnerové hnízdo.
U nás v Hranicích máme sběrný dvůr, kde každý občan, který má trvalé bydliště v Hranicích, může tento odpad zdarma vyvést. Když už je to naložené na auto, tak těch tří pár kilometrů navíc, nikoho nezabije.
PS
V pondělí se to sice vyvezlo, ale běžte se podívat tam dnes. Od včerejška se tam hromadí další obří hromada černé skládky, přímo pod dohledem kamery městské policie.
Ale to není pouze toto kontejnerové hnízdo. Běžte se podívat třeba na sídliště.
Občan H.