6. 1. 2017

V Hranicích se chystá Nový Ekoltes

Zásadní modernizací by měl v následujících letech projít hranický Ekoltes. Nové Ekocentrum podle plánů vznikne v lokalitě stávajícího areálu, poblíž hypermarketu Albert. Aktuálně se počítá s náklady ve výši 80 milionů korun, a dokončení projektu bychom se mohli dočkat již v roce 2019.

Foto Ekoltes Hranice
Zastupitelstvo nyní schválilo pokračování v přípravě projektové dokumentace.  Předpokládané náklady na vybudování Ekocentra se v tuto chvíli pohybují okolo 80 milionů korun.  Z této částky by 30 milionů měly zajistit dotační tituly, 20 milionů úvěr společnosti Ekoltes, 15 milionů vlastní zdroje společnosti a dalších 15 milionů korun Město Hranice. 

Pokračování příspěvků a zdroj zde.

15 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Konečně se něco děje! Parta před na čele s Ondi, Jurčkem a spol jen žila z podstaty.
Kluci z "Otevřené radnice" jen tak dále!
Pepíno

Anonymní řekl(a)...

A co na to dochtoři a inžinýři z Čistéjch Hranice. Nezdá se vám, že je to blízko našejch baráků?
Pepa z Cementsídlišťa

Anonymní řekl(a)...

Není Antaka konkurence?

Anonymní řekl(a)...

Pokud vím, tak předseda představenstva Ekoltes RNDr. Smolka je zakladatelem a předsedou Čistých Hranic, proč se jej nezeptáte, statečný občane z cementářského sídliště, který nepochybně před rokem 1989 mlčel, když mu z cementárny padal šedý prach na hlavu.

Anonymní řekl(a)...

80 , já bych to upřesnil 180 a budeme si kvit !

Anonymní řekl(a)...

V dnešní době se to dělá se zakázky úplně jinak a cena se stanoví jinak a výsledná je taky jiná, tak nevím o co vám jde!!! Asi máte všichni chřipkovou virosu!!!

Anonymní řekl(a)...

Ke komentáři: 10 ledna, 2017 10:27

Možná mlčel, protože se narodil až po roce 1989. Možná mlčel, protože byl dítě (do 15 let). To si myslíte, že v Hranicích nežijí lidé pod 42 let?

RRRR

Unknown řekl(a)...

Tak „RRRR“ jo? :-DDD To by mne zajímalo, co má písmeno R společného s tvými občanskými iniciály?
Možná chceš ve čtenářích vyvolat dojem, že jsi někdo, jehož jméno, respektive příjmení, začíná písmenem R. Možná, že tím chceš ukázat na konkrétní osobu, kterou ovšem nejsi. Účel takového jednání tady teď ovšem nemá smysl rozebírat.
K věci. Je veřejně dostupnou informací, že nynějšímu předsedovi představenstva městské akciové společnosti EKOLTES Hranice panu RNDr. Františku Smolkovi je dnes o něco víc než 42 let. Přesný ročník tady uvádět nechci a nebudu, přestože je mi datum jeho narození známo. Koho to zajímá, ten ať si to zjistí sám. Jen uvedu, že v roce 1989 byl již několik let plnoletý. Mně je ale třeba úplně jedno, kolik mu bylo v roce 1989 let, jestli byl před listopadem 1989 potichu nebo jestli v té době proti něčemu veřejně či hlasitě protestoval. Tehdejší doba byla v tomto ohledu nedobrá a většina občanů tehdejší ČSSR se chovala obezřetně. Takováto opatrnost tehdy nebyla od věci a lidem ji podle mě nelze vyčítat. Pro mě, jako pro řadového občana, je důležité, s jakou vizí dnes řídí tuto městskou firmu. Mám za to, že investice do modernizace jejího areálu má smysl a že jde o dobrou věc.

Anonymní řekl(a)...

RRRR je zkratka, která znamená, že Tomáš Rakovič by měl první text pochopit, než na něj bude reagovat.


RRRR

Anonymní řekl(a)...

Vždyť vůbec nejde o Smolku a jeho 42 let.
Jde o umístění třídičky odpadu blízko obytných domů.
A jestli byl Papa ze sídliště hrdina a nešel proti Cementárně, to si musí vyřešit on sám.

Anonymní řekl(a)...

Vážení, žádná třídička zde plánována není. Jde pouze o moderní sběrný dvůr a třídičem bude sám původce odpadu. Jde o navýšení kapacity a zlepšení obslužnosti sběrného dvora. .

Unknown řekl(a)...

Reakce na komentář z 19. 1. 2017, 16:16 hod.:
Dobrá, pokus se mi tady teď vysvětlit, jak si myslel svůj komentář z 19. 1. 2017, 16:16 hod. Mám tomu snad rozumět tak, že ta čtyři R autor uvádí pod své komentáře proto, aby si čtenáři mysleli, že jsem je psal já? Nebo je to způsobené prostě jenom tím, že si zbabělec, který v sobě nenachází dostatek sil a odvahy, podepsat se pod své výplody?

Unknown řekl(a)...

Reakce na komentář z 19. 1. 2017, 18:25 hod.:
Možná tím anonym z 10. 1. 2017, 10:27 hod. nemyslel pana RNDr. Smolku. Možná že tím opravdu myslel „Pepu z Cementsídlišťa“. Třeba je pravda, že jsem to nepochopil správně. Ono by se ani nebylo čemu divit, když je to napsané, tak jak je to napsané. Tedy pro mě ne úplně srozumitelně. Pokud by to bylo myšleno na již zmíněného „Pepu z Cementsídlišťa“, pak bych očekával, že by v takovém souvětí bylo za slovem „který“ uvedeno ještě slovo „jste“ a místo slova „mu“ bylo uvedeno slovo „vám“. Tedy že by celé souvětí znělo: „Pokud vím, tak předseda představenstva Ekoltes RNDr. Smolka je zakladatelem a předsedou Čistých Hranic, proč se jej nezeptáte, statečný občane z cementářského sídliště, který jste nepochybně před rokem 1989 mlčel, když vám z cementárny padal šedý prach na hlavu.“ Takovéto souvětí by mi přišlo srozumitelnější. Ale ať už to autor anonym myslel, jak chtěl, nic to nemění na tom, co jsem tady chtěl svým komentářem ze 17. 1. 2017, 18:53 hod. vyjádřit. Tedy svoji podporu současnému vedení EKOLTESU Hranice, a.s. Doplním k tomu jen jednu věc. Pokud se snad někomu plán modernizace EKOLTESU z nějakého důvodu nezamlouvá, má i jiné možnosti, jak se k němu vyjádřit, než jen zbaběle psát své anonymní a někdy taky těžko srozumitelné komentáře pod články uvedené na webu. Ovšem než se k něčemu podobnému odhodláte, doporučil bych vám, abyste se napřed podrobně seznámili se samotným projektem.

Anonymní řekl(a)...

Já nemám problém zveřejnit své jméno, ale nevěřím, že někdo jako Tomáš Rakovič existuje. Podle mě je to vymyšlené jméno a dokud neuvidím důkaz o tom, že jste to opravdu Vy, tak nemám důvod zveřejňovat své jméno.

Ano, opravdu jste nepochopil text a reagujete nesmyslně. Ten text je srozumitelný pro všechny, kdo se k tomu vyjadřovali, kromě Vás.

A opravdu se jedná jen o modernizaci sběrného dvora. Žádné nové emise (kromě stavebních prací na objektu) zde nebudou. Jediným problémem může být podoba nové budovy a případně transparentnost zakázky (na návrh, projekt nebo stavbu). Vše se dá zřejmě ještě diskutovat.

RRRR
Radmil Radkovič Romanov - rybář

Unknown řekl(a)...

Promiň, ale nepíšeš pravdu, když uvádíš, že nemáš problém zveřejnit své jméno. Podle toho jak se projevuješ, máš naopak očividný problém s tím, zveřejnit tady své občanské jméno a příjmení. Ale nejsi zdaleka jediný. K tomu, aby ses tady podepsal, nepotřebuješ žádný důkaz o tom, jestli jsem skutečně občan Tomáš Rakovič. To, čím obhajuješ svoji anonymitu, jsou pouhé výmluvy.
Jen pro upřesnění. Ti všichni, které si zmínil, jsou ve skutečnosti dva komentáře. Tvůj anonymní komentář z 15. 1. 2017, 12:25 hod. a anonymní komentář z 19. 1. 2017, 18:25 hod.
Omlouvám se za časovou prodlevu v mé odpovědi. Nenavštěvuji tyto webové stránky každý den.