12. 1. 2017

Dnešní vernisář fotovýstavy bratrské dvojce

Dnes v 17.00 hod., ve velkém sále staré radnice, byla zahájena fotovýstava bratrské dvojce Jiřího a Martina Necidových, pod názvem „Netradiční, a pro mnohé z Vás, z cela neznámé pohledy Hranic a okolí“. Oba bratři mají dvě velké lásky, které jsou fotografování a naše město Hranice. Výsledek spojení těchto dvou jejich lásek, můžeme vidět na již zmíněné fotovýstavě a to až do 23. února. Vernisář se uskutečnila za přítomností hostů a to místostarosty Hranic pana Lesáka a místních zastupitelů pánů Juračky a Raindla.

Jiří Necid (1960), je znám hlavně jako „dvorní“ hranický fotograf, jeho fotografie, především z kulturních a sportovních akcí z Hranic můžeme vidět, třeba v Hranickém zpravodaji. Na této výstavě však můžeme obdivovat jeho fotografie z našeho města a okolí, jenž by se jednoduše daly nazvat „symfonie barev a stínů“.

Malá ukázka z jeho tvorby, stará hasičárna, mimochodem viděli jste pěknější fotku z Hranic? Já říkám upřímně, ne!. Foto zdeDalší opravdu pěkné fotky můžete vidět na jeho fcb stránkách zde.

Martin Necid (1965), kameraman, který se rychle přizpůsobil na nové technologie, takže můžeme díky němu obdivovat fotografie a video záběry Hranic ze vzduchu a to pomocí drona. Je první na světe, který natočil Hranickou propast ze vzduch dronem. Video Hranická propast - nejhlubší sladkovodní jeskyně světa - hloubka 404m můžete shlédnout zde

Na vermisáři, jsme mohli vidět i jeho nejnovější počin a to video Hranice - (2014 - 2016), jedná se o časosběrný dokument. Na kterým je kromě leteckých záběrů i pozemní záběry pořízené kamerou se speciálním stabilizátorem. Během pouze jednoho týdne, má toto video na internetu přes 21 tisíc zhlédnutí a necelých 700 sdílení! Na video, které má 11 minut 40 sekund. Kde se projdeme centrem, nakoukneme do kostela a zámku, uvidíme Teplice, přiletíme k Jankovi, Kunzovu, proletíme kolem Helfštýna se můžete podívat zde.

A teď pár fotografií již zmíněné vermisáře.











































5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Vernisáž zahajovala ekonomka!
Kde byla ředitelka?
BN

Anonymní řekl(a)...

No a?
Pořád lepší než Já První.

Anonymní řekl(a)...

Taky pravda. Ale Vladimír I. se brzy někde objeví. Plíží se volby.

Anonymní řekl(a)...

TOP 09 dávám čas max do voleb, pak se z ní stane spolek ublíženců :D, kam se pak vrtne Vladimír I.?

Anonymní řekl(a)...

TOP09, to je co?
To se maže na chleba?