11. 9. 2016

Imigraci odmítáme a není to populismus, říká lídr Volby OK

Jak jsme uvedli viz zde, blíží se krajské volby. A je to i téma pro Hranické listy.
Přinášíme odkaz na první rozhovor místního politika kandidující do krajského zastupitelstva.
Rozhovor zveřejněn na iDNES.cz Olomouckého kraje.
Do křesla se Kudláček dostal za hnutí ANO, o mandát v krajském zastupitelstvu už ale bojuje jako lídr hnutí Volba OK. Uskupení Andreje Babiše opustil na protest proti způsobu vzniku krajské kandidátky.
Letos na jaře jste byl členem hnutí ANO, teď vedete kandidátku hnutí Občané pro Olomoucký kraj - Volba OK. Jak velký je to rozdíl?
Nemyslím si, že hnutí ANO na začátku vyjádřilo špatné vize. Byly postaveny před lidi s tím, že budeme dělat základní věci, o nichž si já i ostatní občané myslí, že by to tak mělo být. Do hnutí ANO jsem vstoupil s tím, že zabezpečím část práce v mikroregionu Hranicko. To jsem udělal, hnutí ANO získalo v naší oblasti v mé osobě starostu. Příprava práce pro krajské volby už nebyla slučitelná s mými názory.

Pokračování příspěvku a zdroj zde.

12 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Když vidím na plakátu tu půlkilovou čivavu, která by místo jídla měla dostávat 5 x denně mokrým hadrem přes hubu, tak je mi zle. Bezpečnost v podobě TOP 09? Vždyť spolu s ČSSD zvedli pracky pro kvóty!!!

Anonymní řekl(a)...

Zapomněl jste ještě na KDU-ČSL, která taky volila kvóty. Kdyby věřící věděli, že díky tomu, že volí lidovce, možná brzo budou místo do kostelů, chodit do mešit.

Anonymní řekl(a)...

Vždyť lidovci jdou s každým. Bělobrádek nutí české ženy aby měly děti s muslimy, Duka bude za chvíli Velký Imán...

Anonymní řekl(a)...

Rozhodně NEBUDU volit bývalého člena ODS a ANO. Sice se mi komunisté jako partaj příčí, ale je na krajské kandidátce jeden, co jej znám osobně jako slušného člověka a odborníka a fakt nevím...

Anonymní řekl(a)...

Rozhodně budu volit bývalého člena ODS a ANO. Komunisté se mi nepříčí, mají stejnou odpovědnost za rozvoj státu, ale bohužel na krajské úrovni nemají kvalifikované lidi. Slušnost je krásná vlastnost, bohužel řídí funkce vyžaduje mnohem více.

Anonymní řekl(a)...

Je velikou naivitou a neznalostí českého politického systému a veřejného financování si myslet, že jakýkoliv místní či regionální volební spolek může něco pro někoho udělat, natož přinést do obce či regionu peníze.
Český politický systém je přísně stranický a postaven na existenci standardních politických stran, úzce provázaný s územními rozpočty, jejichž naprostou většinu tvoří tzv. sdílené daně, což je určité procento z daní vybraných státem. Tyto peníze obce dostanou automaticky ze zákona. Cokoliv navíc je v podstatě nenárokové, jakákoliv dotace může, ale nemusí být přidělena. A pokud není vazba na Prahu, tak v podstatě zapomeňte. Lidé zakládají všelijaké místní politické subjekty typu "Za lepší město", "Za krásnější náves", slibují hory doly a myslí si, že bude dobře. Pak zjistí, že nemají z čeho to naslibované splnit, ale to už jim nevadí, protože ONI mají funkci a občan smůlu. V chytrých městech a regionech se tvoří koalice a volební uskupení tak, aby korespondovaly s rozložením sil v parlamentu a vládě - to by jste se divili, jak pak tečou peníze. Vážně si myslíte, že jakákoliv vládní politická strana se bude angažovat v dotacích obci, kde si udělali koalici "zahrádkáři s chovateli"?
Že se nahoře přetrhnou v dotacích obci, kde jeden ambiciózní jedinec shodil koalici vládnoucí strany ČSSD a její radní a z druhé vládní strany ANO odešel? Že dotyčný zahodil to jediné cenné co měl, protože nic jiného nemá, a to stranickou vazbu na čtyři základní dotační resorty (MF Babiš, MMR Šlechtová, MD Ťok a MŽP Brabec - všichni ANO).
Kdyby dotyčnému šlo o město a region, překousnul by své neukojené ambice už od dob ODS, spokojil by se s nižším místem na kandidátce a snažil by se získat přes politickou vazbu prachy pro město, vybudoval by si opravdu úspěšnou image a za dva roky mohl pomýšlet na mnohem vyšší umístění na kandidátce do sněmovny.
Zbrkle vše zahodil.

Anonymní řekl(a)...

Pokud to budou politické strany, hnutí, hnutíčka a soukromé koaličky k prosazení vlastního JÁ na všech úrovních prznit jako doposud, je jen otázkou času, kdy se lidé naštvou a zvolí ty komunisty do parlamentu i na obcích.
A ta neschopnost vnímání reality je neskutečná.
Koukněte se na Hranice a činnost-nečinnost a politiku-nepolitiku HORA, po rozpadu ANO je tady slepenec s bývalými kandidáty za ANO, kteří nejsou členy, je to v podstatě nic a k ničemu nejsou, místo toho aby si to ostatní vyříkali s ČSSD "co bylo to bylo" a vzali do koalice zastupitele s vazbou na parlamentní a vládní stranu a získali faktický kontakt na Prahu. A našli si přínosného starostu.

Anonymní řekl(a)...

Kudláček nikoho neshodil. Pokud jsem správně četl a sledoval dění na radnici, změnu si přála "Otevřená radnice", aby mohla realizovat lépe svůj program. A to je dobře. Bývalá koalice byla brzda, která se zasekla před 20 léty. Město potřebuje určité změny. Moderní a flexibilní zastupitele. A bohužel, žilo se z podstaty a vernisáží. MKZ zaplevelilo město jen vernisážemi. Např.
S. H.

Anonymní řekl(a)...

A kdo za ČSSD je přínosem. Jsou nepružní, nemoderní zastupitelé. Jak správně píše SH. Žili z podstaty. Lokální politika není o stranách ale o lidech.
Dejte pokoj se stranami. Nutné jsou dvě: malá a velká.
Copak zlého dělá současná koalice? Stará se o město jako koalice předchozí. Něco jim vychází, někde mají potíže. EKOLTES neuhlídala žádná koalice. I současná má problém. Čím to asi bude? Žeby lidmi, manažerským selháním...?
Máme krásné město. Nenadávejme a pomáhejme radním. Dělají to pro nás. Snad.
JK

Anonymní řekl(a)...

ČSSD stejně vládne většinou s komunisty. A Olomoucký kraj se za vládnutí této koalice významně zvedl. Snížila dluhy, zlepšila se dopravní obslužnost, radní za KSČM si vedou velmi dobře... Rozbořil je dobrý hejtman. Bohužel, mravně selhal. Takže místní zastupitelé určitě vazby na vyšší patra mají.
A zastupitelé Otevřené radnice mají zase vazby na podnikatelskou sféru, aj.
Kdyby všichni zastupitelé lobovali ve vyšších patrech, bylo by město za vodou.
No, uvidíme jak to dopadne. KR

Anonymní řekl(a)...

To bude procitnutí z těch vazeb na vyšší patra a podnikatelskou sféru.
Jednak si uvědomte, že hospodaří ne s vlastními, ale s veřejnými penězi - a s těmi se to vesele nakládá, když to neteče z vlastního a jak se to šlechetně rozdělují obecní peníze všem těm soukromým klubům a spolkům s vazbami na konšely.
A na chodnících, našeho krásného města, aby si občan hubu rozbil.

Anonymní řekl(a)...

Není to tak zlé. Jsou to slušní lidé. Zodpovědní, laskaví k občanům...
Trochu pokulhává to posr...né kosení. To se zatím nikomu na Radnici ani v Ekoltesu nepodařilo vyřešit. A to zde máme za chvíli sníh. No potěš. AK