18. 6. 2013

Opět TEPLOTECHNA Ostrava.


"Listinné akcie na majitele mohou být prostředkem, který umožňuje snadné, nízkonákladové a v podstatě neodhalitelné provádění korupčních jednání. Tyto společnosti mohou sloužit k zakrytí skutečných vlastníků a mohou být nástrojem korupčních jednání," stojí v důvodové zprávě k vládnímu návrhu zákonné úpravy akcií na majitele…

Svým usnesením ze 16. dubna rada města rozhodla o přidělení městské zakázky o názvu „Energetické úspory – ZŠ Šromotovo náměstí Hranice“  firmě TEPLOTECHNA Ostrava. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby …

V příspěvku A veřejnou zakázku vyhrává... firma s anonymními akciemi z 29.3.2013 jsem upozornil, že TEPLOTECHNA Ostrava je typický představitel společností s neprůhlednou vlastnickou strukturou zmiňovanou v úvodu. Nikdo z vedení radnice neoponoval.
 
Pokud byste se dnes, po bezmála dvou měsících od výše zmíněného rozhodnutí rady města chtěli podívat na Protokol o otevírání obálek s nabídkami potenciálních uchazečů o tuto zakázku, nehledejte ho. Na rozdíl od všech ostatních veřejných zakázek dodnes v příslušné složce na webu města není k nalezení. A pokud byste se chtěli podívat na Protokol o posouzení a hodnocení nabídek, dopadnete stejně.
A to už vůbec nezmiňuji současný místní stav se zveřejňováním uzavřených smluv. V době, kdy vše písemné na radnici existuje v elektronické podobě, je neřešitelné smlouvy programově na web tohoto města umístit.

A co si v těchto souvislostech myslet o představitelích města, kteří mají plné pusy hesel o transparentní radnici?
 
(mpok)

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Plné huby, plné huby...líbivých keců, jak to dělají dobře.
Nejhorší je, že jsou spokojeni sami ze sebou. KJ

Anonymní řekl(a)...

Dotaz pro autora.

Jsou nějaké pochybnosti o tom, že je veřejná zakázka přeplacena, nebo korupční?

Pokud ne, tak je vše v pořádku. To chcete vážně kriminalizovat zakázku, která je vpořádku, jenom protože se Vám nelíbí majetková struktura?

Pokud ano, tak prosím podejte veřejné majetkové přiznání. Mám podezření, že jste spjat s firmou, která prohrála u výběrového řízení a jen si tu stěžujete na vlastní neschopnost.

R.R.

Anonymní řekl(a)...

Pan RR jako obvykle plácá. Na tomto webu je ale na špatné adrese. Tady je třeba také přemýšlet a samozřejmě dočíst celý článek.
JN

Anonymní řekl(a)...

Neplácám. Samozřejmě bych napsal víc, ale to se místním komunistickým cenzorům nelíbí a proto to rádi mažou.

Hranické listy řekl(a)...

K RR:
Překonejte sám sebe a místo pouhého anonymního komentování nám jednou také Vy pošlete nějaký příspěvek.
Redakce

Anonymní řekl(a)...

Ach Vy cenzore. Vyložte karty. Mirek Raindl Vás zdraví, přeje hodně zdraví, jak se v pohádkách praví.
Jen Vy jste ti praví, kdo republiku spraví? Ale máte k tomu to zdraví?
Nejste životem n.a.s.rán? Potom můžetet být stále p.o.srán. Třeba Vás život s.e.r.e, potom ať Vám černý havran míru bere.
PS: Keep smiling