18. 6. 2013

Ještě jednou k přerostlé trávě

Před chvílí jsem si přečetl článek v dnešním Hranickém deníku, ve kterém pan Rotrekl právem kritizuje letos ještě neposečenou trávu u
cedule pro turisty, která má v Nádražní ulici v Hranicích lákat na krásy místní městské památkové zóny“ (tedy podobné místo, jaké právem kritizuje pan Raindl v příspěvku ze 17.června). Současně pan Rotrekl cituje reakci ředitele Ekoltesu:


„Dnes končíme seče sídlišť a přecházíme do integrovaných částí. Paralelně musíme provést druhé posekání v centru města a vybraných frekventovaných ulicích," nastínil harmonogram Milan Vinkler.
Podle jeho slov pracují jeho lidé až dvanáct hodin denně včetně víkendů.
„Pracujeme ale s živou přírodou," upozornil Vinkler na skutečnost, že na mokro jsou stroje krátké.

Pan Vinkler jako obvykle plácá nesmysly. Tráva v místech podobných tomu v Nádražní ulici, které Deník ukazuje na fotce,  se nedá sekat mobilními sekačkami.  A s křovinořezy, které Ekoltes běžně v podobných místech (i na 1.máje) používá, se tráva vlhká seče snadněji, než suchá. Vymlouvat se na vlhké počasí je tedy v tomto případě úsměvné. Možná by svému řediteli obsluhy měly jednou své sekačky půjčit, ať si to vyzkouší.

Pokud by byla pravda, že pracovníci pracují se sekačkami 12 hodin denně, pak nerozumím již léta obvyklým výmluvám, že kvůli počasí nemohou sekat.
Vysvětlení těchto trapných výmluv? Běžte se podívat například do kasáren, jaké sečení umí pravidelně pan ředitel „za jistých podmínek“ zajistit.
Základní problém neleží na straně obsluh sekaček. Špatné je vedení Ekoltesu, protože ani po řadě let neumí organizovat práci.
(mpok)

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

12.7.13 sekali trávu pracovníci městské firmy na tř. 1.máje a okolí. Když řeknu, že prase by neudělalo takový svinčik(bordel) jako sekáči Ekoltesu. Na cestě zůsdtal po nich bordel! Na chodnících kde sousedí s travníky zůstal super bordel! To nemá povinost firma, krerá seká trávu dát vše po ukončení práco do původního stavu? V Hranicích asi ne! Co dělá výkvět Hranické radnice s kontrolou vykonané prace. To není ve smlouvě o dílo, že se musí také uklidit. Stačilo by se jit podívat do "akademie" jak se seká a jaký zůstane stav po sekánání. To by se občan města divil! No ono stačí přísloví- "Jaký pán, takový krám". Sakra, to není v Hranicích síla občanů, aby ten zaneřáďěný svinčik z radnice již jednou vykopala? Stejně by to potřebovalo udělat s vedením Ekoltesu. To stejné platí o prováděném úklidu ve městě. Prachu všude plno a nad tím poletuje usměvavý patočka a tváří se, že je všechno v pořádku! Je ale jeden problém v občanech města potože se neozvou a " Kdo mlčí, souhlasí"!
,