23. 9. 2016

Legiovlak zavítá do Hranic

Legiovlak (více www.legiovlak.cz) je ambiciózní projekt Československé obce legionářské, který si předsevzal vytvořit věrnou repliku legionářského vlaku z období let 1918–1920, kdy na Transsibiřské magistrále v Rusku probíhaly válečné operace čs. legií. Vlak křižuje od května 2015 celou Českou republiku a jeho cesta skončí až v roce 2020.
Legiovlak pomáhá veřejnosti a především mládeži obnovovat povědomí o čs. legiích a jejich zásluhách na vzniku samostatného československého státu. Vstup do expozice Legiovlaku je zdarma a to i díky podpoře Ministerstva obrany ČR, Ministerstva dopravy ČR, Českých drah a. s., SŽDC, ČD Cargo a. s. a dalších partnerů. 

Nádraží Hranice na Moravě bude třiadvacátou zastávkou legionářského vlaku při jeho letošním putování po městech České republiky. Zpřístupnění Legiovlaku se uskuteční v pondělí 3. října v 10 hodin za přítomnosti četných vzácných hostů. Široké veřejnosti bude Legiovlak v Hranicích přístupný zdarma každý den až do 10. října. Ve všední dny od 8.00 do 16.00 hodin a o víkendu od 9.00 do 16.00 hodin.




















































7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Hezké. Už tam nemusím chodit. Listy díky.
Ale napište, kdy Ekoltes dokončí kosení.
Např. u Domu s pečovatelskou službou směrem ke schodišti CTP, ap.
U dětského hřiště za domy 1618, 1619...Je toho hodně. A zima se blíží.
To jim sdělte!

Hranické listy řekl(a)...

No jedna věc je se podívat na legiovlak na živo a jiná je, se podívat na pár fotek, fotky jsou pouze info a slouží jako pozvánka na uvedenou akci.
Ze samotných fotek se toho o historii tohoto vlaku moc nedozvíte, navíc při samotné prohlídce můžete "nafasovat" i nějaké prospekty o naši historii, která byla v minulosti tabu.

Co se týká sekaní trávy, tak nejsme tiskoví mluvčí společnosti Ekoltesu a ani místního zastupitelstva, proto těžko vám odpovíme proč je situace taková jaká je.
Především, ale děkujeme za informaci o lokalitách, kde tráva ještě není posekaná a pevně věříme, že i díky této vaši informaci, se situace v těchto lokalitách zlepší.

Anonymní řekl(a)...

Nevolejte na Ekoltes, volejte vedoucímu odboru majetku, ten proplácí faktury!

Anonymní řekl(a)...

Najednou hl nejsou mluvčí. Tak to jsou změny. ..

Anonymní řekl(a)...

Proč můj pradědeček legionář říkával, že když se TGM vrátil z exilu, tak ho měl hned na Wilsoňáku někdo picnout...?

Hranické listy řekl(a)...

Anonym 03 října, 2016 13:27
Tak to nám budete muset vysvětlit.

Anonymní řekl(a)...

HL, vraťte se k původnímu smyslu vaší existence. Pranýřujte i chvalte.
Buďte investigativní. Takto působíte jako turistický a informační časopis. KHB